vrijdag 11 juni 2010

In het Sterrengebergte

Weleens in het Muiderslot geweest? Of in de boekenkist van Hugo de Groot gekeken? Dan weet je precies waar wij nu zijn. In een middeleeuws kasteel met hoge plafonds en antieke meubels. Je waant je in een film. Overal waar je kijkt, staan kastjes met oud serviesgoed en foto's van oude dames in lange gewaden. Aan de muur hangen schilderijen van taferelen uit de bijbel en beschilderde borden met familiewapens. Je loopt op uitgesleten stenen trappen naar de verschillende ruimtes. Ook onze kamer is helemaal in stijl met een grote bloemetjesbank en stenen erkers met luiken ervoor. Alle lampen zijn drie eeuwen oud en de stoelen kraken als je erop gaat zitten. Gelukkig is er wel internet en kunnen we ook gewoon douchen, wat volgens mij in de middeleeuwen nog niet uitgevonden was. Het huis heet Casa das Ombras en staat in Manteigas, ongeveer in het midden van Portugal.



We zijn uit Porto eerst een stukje naar het zuiden gereden naar Aveiro. Daar hebben we het strand opgezocht aan de Costa Nova met de kenmerkende gestreepte huisjes. De tocht naar het Sterrengebergte was toen nog 150 km, maar duurde erg lang omdat je de laatste 50 km alleen maar in haarspeldbochten op de bergkammen kon rijden. Het weer werd steeds slechter, je kwam steeds hoger en hoger en je zag de wolken op je neerdalen net zolang totdat het regende. De hoogste top is hier 1975 meter en ze zeggen dat er hier 's winters geskied wordt. Nou ik weet niet waar dat dan is, er zijn geen liften voor zover we dat nu kunnen zien. Het is wel koud hier, we gingen van 21 graden naar 9 graden!

Morgen gaan we kijken of we een wandeling kunnen maken, maar eerst zullen we het smalle bed met middeleeuwse houtworm moeten trotseren! Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten