zaterdag 16 oktober 2010

Elke dag zon

Nu we uit het oosten van de Algarve weer in het westen zijn aangekomen schijnt de zon aan een blauwe hemel zonder een wolkje in de lucht.
Het leven lijkt dan ook meteen zo eenvoudig. Je hebt niet veel nodig om te genieten van elke nieuwe vakantiedag. Het hotel Da Rocha is erg strak ingericht. De wanden van de kamer zijn voor het grootste deel met dik melkglas bedekt. Aan één wand hangt een keukenblad van rood granito met twee keramische kookplaten en een spoelbak erin. Daaronder zijn zilverkleurige en witte kastjes gemaakt waarin een magnetron en een koelkast verstopt zitten.

Het is niet de bedoeling dat je echt gaat koken, want er staat alleen maar een minimelkpannetje in het keukenkasje. Dus het maken van koffie of thee is nog wel te doen. Een ei koken lukt ook nog wel, maar een pannetje soep maken wordt al een hele toer. Ik ga het maar niet proberen. Tenslotte zorgt het hotel voor een heerlijk ontbijt en 's avonds zoeken we wel een tentje op voor een warme maaltijd.
Het brede strand van Praia da Rocha ligt vlak voor het hotel. 's Ochtends wordt het zand door een tractor helemaal glad gestreken, zodat de badgasten hun handdoekje netjes neer kunnen leggen. Er zijn in deze tijd van het jaar niet zo veel mensen die op het strand gaan liggen, de meeste zijn aan het wandelen langs de vloedlijn.
's Avonds zien we vanaf ons balkon de vissersboten op zee bezig met hun felle lampen de netten vol te krijgen met sardientjes. Overdag liggen de boten dan werkloos op het strand. De restaurantjes roosteren de visjes waar je bij staat en krijg je ze met wat sla en een gepofte aardappel op je bordje. Voor ons lunchpakketje op het strand kopen we de sardientjes gewoon in blik bij de supermarkt. Een vers broodje en een glaasje melk en je zit je vingers erbij af te likken! De dagtemperatuur is zo rond de 23°, hoewel het veel warmer lijkt als je op het strand in de zon ligt te bakken. Een flinke fles zonnebrandolie is dan geen overbodige luxe.
Deze keer hebben we op beide vakantieadressen de beschikking over een internetaansluiting. We kijken dus 's avonds gewoon naar het Nederlandse journaal en zien dat de nieuwe regering Rutte beëdigd is. Ook onze e-mail, zowel zakelijk als privê, houdt ons helemaal bij de tijd. Af en toe een telefoontje naar Zoetermeer en dan zijn ze daar ook weer tevreden. De ouders in Katwijk en Vlaardingen vertellen ons de laatste bijzonderheden over de familie, want dat willen we natuurlijk niet missen. Zo houden we het wel een paar maanden uit hier.
Maar de werkelijkheid is anders. Nog even en de zorgen van alledag komen weer als vanzelf op ons af.

Natuurlijk zijn we heerlijk uitgerust van deze korte vakantie en kunnen we er weer volop tegenaan. De kunst is om ook in het dagelijks leven de juiste balans te vinden met de tijd om te werken en vrij te zijn, maar om daarnaast toch te doen wat er van ons gevraagd wordt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten