zondag 28 april 2013

Zondag-rustdag

De zondag is ook voor ons de dag van de kerk. Nu heeft Ria in de internet-archieven gevonden dat er in Albufeira tot volgende week kerkdiensten van een nederlandse protestante gemeente worden gehouden. We zijn daarom vanmorgen op tijd vertrokken om de kerk te zoeken. Aangekomen worden we doorgestuurd, met wat andere kerkgangers naar de Blue Sky bar, een paar kilimeter verderop.
Precies om half elf zijn er zo'n 60 gemeenteleden, een dominee, kerkeraad enz. aanwezig (alleen een orgel ontbreekt) en begint de dienst.


Ds. vd Kooij uit Arnhem gaat daar drie maanden lang elke zondag voor. In heel z'n doen en laten lijkt hij op ds. Schelhaas, in Katwijk wel bekend. En... op tijd beginnen met de dienst en op tijd eindigen. Veel liederen die a capella worden gezongen en als de tekst niet klopt met de bedoeling van de dominee, dan maakt hij er zelf iets op. Hij noemt het gepruts maar het rijmt prima en is ook echt tot lof van God en bemoediging van ons allen. De hermelijnen mantel van "de koning" stond naast de mantel van Elia centraal in de dienst. Een mooie tekst die staat voor wijsheid en kracht om je werk te doen. Na het Wilhelmus zijn we nog even wat kleine kado's voor de kinderen gaan kopen. Er moet namelijk een speurtocht worden uitgezet.

Na de lunch kunnen de kinderen toch niet meer wachten op het middagdutje van hun kleine zusje en gaan we samen met hun vader op pad. Er is een echte oude kaart op het strand aangespoeld in een blad van een palmboom. De kaart wordt eerst bestudeerd om te zien of hij wel een schat aangeeft die hier in de buurt ligt. Er wordt geconcludeeerd dat dit het geval moet zijn, we gaan op weg. De kaart valt al snel van ouderdom en schimmel uit elkaar, maar gelukkig heeft opa wat plakband bij zich. Er is heel wat overleg en we zoeken in alle hoeken en gaten en kleine geheime paadjes. Even lijkt het erop dat iemand anders ons is voorgeweest maar gelukkig heeft die op de verkeerde plek gegraven. Er komen heel veel pakjes tevoorschijn. Er is zelfs iets voor het slapende zusje bij. Op weg naar onze appartementen trakteren we op een lekker ijsje.
Dat hebben de schatgravers wel verdiend.
Kijk, volgens ons gaat daar de piraat er snel van door.
Hoewel er erg veel wind staat, hebben we het allemaal warm. Thuisgekomen is het kleine zusje al wakker en kan ze meteen gaan bellen blazen en tennisbatjes uitpakken. Iedereen blij.
Opa krijgt als beloning vanavond lekkere snijboontjes met aardappelen en een stukje vlees. Echt zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten