woensdag 1 mei 2013

Portimaõ en Zoo Marine

Maandag

Vandaag staat de grote stad Portimaõ op het programma. We kiezen voor de tolweg en rijden zo binnen een half uur naar de haven. Er staat een koude wind maar het zonnetje schijnt en dat maakt ook dat het kopje koffie op de boulevard prima smaakt. En dan op naar de chinees. Er zijn daar heel wat chinese winkels waar ze van alles verkopen.
Er moeten scheppen en emmertjes komen, een paar lampjes voor opa en tenslotte waterschoenen voor de kleinkinderen. Ze passen goed en blijken later ook prima om mee te voetballen.


We proberen nog even een poosje het strand van Praia da Rocha waar wij altijd een lekkere beschutting vinden en bij een klein beetje zon al in zwemkostuum kunnen zonnen. Door de koude luchttemperatuur valt dat nu ook wat tegen maar in de beschutting van een rode rots op het strand gaat het best. Er worden kuilen gegraven en kastelen gemaakt.
Tenslotte wordt er nog een vliegtuig in het zand geconstrueerd maar dan moet het kleine zusje toch echt gaan slapen en gaan we richting Galé.  Aan het eind van de dag bezoeken
we een grote supermarkt en kopen alle benodigdheden voor "wraps" om lekker zelf alles samen te stellen en heerlijk te eten.

 

Dinsdag

De verjaardag van de jongste zoon, die er tot ons grote verdriet deze vakantie niet bij is. Ook is het vandaag de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koninginnedag. We tooien ons dus zoveel als mogelijk is in oranje. De kleindochter heeft oranje nagellak gekregen en heeft 's morgens haar nagels al gelakt. Ze mag ze ook van oma "schilderen" en dat gaat prima.
Op maandag zijn de kaartjes voor de Zoo Marine besteld dus na de troonsafstand rijden we naar Guia en zijn we snel binnen.

De schoondochter
heeft een afspraak om elf uur om te zwemmen met de dolfijnen dus gaan wij eerst allemaal in de draaimolen en in een treintje en naar de krokodillen kijken en nog veel meer. En ja hoor, vanaf een uitkijkpunt zien we haar in een wetsuit bij de dolfijnen. Kusjes
geven en aaien en rondjes draaien. Tenslotte ook nog even tussen twee dolfijnen in racebootje doen. Aan de vinnen vasthouden en racen maar.
 Er zijn in de middag voor ons allemaal nog veel meer attracties. De 4D cinema zorgt voor een heel nat pak. Uit het plafond spuit, wanneer de film daar aanleiding voor geeft, zoveel water dat vooral de kleinzoon kleddernat wordt. Maar wel leuk en dat is het ook bij de zeeleeuwen en de dolfijnenshow.


 

De achtbaan is ook open en de Harikiri glijbanen en het tobbe varen.
Ja het is super zodat we voldaan en moe om een uur of zes naar huis gaan. Na wat goed gevulde pizza's duiken we allemaal ons bedje in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten