zaterdag 27 april 2013

Met de kinderen op pad

Vandaag is het de eerste volle dag in Portugal voor de kinderen en  kleinkinderen. De zon schijnt heerlijk, al is er wel veel wind. Eerst verse broodjes halen en lekker ontbijten. Vanuit het activiteitenboekje, dat oma heeft gemaakt, wordt eerst voor Albufeira gekozen. Naar de lange roltrappen. Dat is leuk. Op en af en dan elkaar onderweg groeten. Boven heb je een mooi uitzicht over het strand.
De koffie en thee en cola in een strandtent smaken heerlijk. De kinderen dartelen in het zand en opa moet kuilen graven. Er is helaas geen schep. Dus met de handen dan maar. Alle kinderen mogen een keer bedolven worden onder het zand en probeer er dan maar eens uit te komen. Dan is het tijd om schelpen te gaan zoeken. Een grote zak met een kilo of twee prachtig grote schelpen is het resultaat. Een uurtje op het strand is lekker, maar de wind is net iets te fris om er helemaal voor te gaan. Verder dan onze knieën kunnen we het niet opbrengen om in het water te gaan staan.
De kleinste moet een middagdutje gaan doen, dus snel met de auto terug nar het huisje en een boterhammetje eten. In het vakantiepark is het heerlijk en met de zwemkleding aan worden dappere pogingen ondernomen om het zwembad in te gaan.


Wie is het eerste door? Zijn het de kleintjes of de groten? Er worden zelfs traantjes vergoten om het water wat warmer te maken, maar als je eenmaal de baantjes gaat zwemmen, is het heel goed te doen. Op het grasveld is het heerlijk zonnen op de ligbedden en het speeltuintje geeft ook veel plezier. Hebben jullie gezien hoeveel mooie bloemen hier bloeien? Allerlei kleuren en vormen en ze staan prachtig in een vaasje. Mama zal er blij mee zijn!
Aan het eind van de middag rijden we naar de supergrote supermarkt om boodschappen in te slaan. Wat ruikt die meneer toch vreemd. Of is het die vis die daar hangt te drogen? Zoiets hebben we nog nooit gezien en geroken. Gauw naar de snoep- en taartafdeling, daar ruikt het beter. En het kan nóg zo'n grote supermarkt zijn, ze hebben niet eens een grote strandschep of een emmertje


. Wel een mooie voetbal, daar gaan we morgen lekker mee schieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten