donderdag 25 april 2013

Portugal 2013 met de kinderen


Dag 1, Albufeira.

Aankomen op Faro is als het openen van je voordeur thuis. Alles ruikt en voelt zo vertrouwd, hier willen we zijn! Vooral omdat in deze vakantie ook onze oudste zoon met zijn vrouw en kinderen komen.
Op het vakantiepark worden we welkom geheten door Moeder Manuela.
Zij haalt met een slimme code de huissleutel uit de muur en laat ons al gauw weer alleen omdat alles er goed uit ziet. Een fijn huisje met een mooie tuin en zwembad. Een grote keuken met een vierpits fornuis en een heteluchtoven.

 
Ook het bed voelt goed aan, al moet dat nog blijken natuurlijk. Allereerst willen we het strandje zien dat 200 meter van het huis ligt. Een klein strandje met grote rotsblokken zoals we dat in de Algarve kennen. Dat wordt vast leuk als we daar met de kinderen heen gaan. Er staat nu veel wind en het wordt al schemerig, maar morgen zien we wel verder.

We gaan wat boodschappen doen bij een klein supermarktje dat nog open is, om de eerste levensbehoeften in huis te halen, want inmiddels is het al elf uur ’s avonds. 

De volgende dag is de lucht blauw, maar de temperatuur matig.
Het is ’s nachts ook koud geweest en de vloer van het huisje is ijzig aan je blote voeten. De truien worden tevoorschijn gehaald en we stappen de auto in om de omgeving te verkennen. Het voelt weer net als vanouds en we verlangen naar de vertrouwde omgeving van Portimao. Een lekker kopje koffie bij Elisabeth en pantoffeltjes scoren bij de Chinees. Het is in Portimao heerlijk van temperatuur en in plaats van de truien hadden we de strandspullen mee moeten nemen. Hebben we niet gedaan helaas. Dan maar naar het strand zonder handdoek, dat kan ook. De zee is wild en komt bijna tot aan de rotsen. Met moeite kunnen we de houten trap afspringen waar de golven al onderdoor beuken. Een eindje verder zitten we heerlijk in de beschutting van de rotsen van Praia da Rocha. Op de terugweg nemen we flink wat boodschappen mee bij Continente, een super-supermarkt waar echt alles te koop is, van verse vis tot mountainbike en van verjaardagstaart tot hondenmand.
Thuis eten we gestoofde kip met tomaten en mozzarella en gebakken aardappeltjes. Het is fijn om in een keuken te werken waar alles gewoon voor handen is en een oven te hebben die goed werkt. In de avond lopen we nog een flink eind in de omgeving om te kijken of er nog winkeltjes in de buurt zijn die voor de volgnde ochtend verse broodjes verkopen. Maar die zijn er niet, het is een saaie boel met veel leegstaande vakantiehuizen en nog niet afgebouwde hotels. Dus als we verse broodjes willen, dan moeten we met de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten