donderdag 25 april 2013

Heet en relaxen

Dag 3 Albufeira en een kerkdienst

We zijn al om voor achten uit de veren. Prima geslapen, nadat we gisteren avond de airconditioning op de stand verwarmen hebben aangezet. Het warme water uit de kraan kan bij ons appartement pas na 10 minuten de temperatuur van 24 graden bereiken. Het is warmer dan de zee, maar daar heb je ook alles mee gezegd.

Na het ontbijt rijden we naar Albufeira. Onderweg kijken we even bij een ander strandje San RafaĆ«l: geweldig, warm, mooi zand en al redelijk gezellig voor 10.00 uur. We vervolgen onze weg en tot onze eigen verbazing is de totale reistijd naar Albufeira maar 8 minuten. We parkeren de auto gratis op een parkeerterreintje en zitten vervolgens na 10 minuten aan een kopje cappucino op het dorpsplein. Het is al flink druk in dit stadje en de mensen in strandkleding lopen af en aan. Er zijn toch ook al heel wat kinderen, zij het engelse kinderen en portugezen.

Nederlanders zijn er niet veel, dat valt mee. We lopen het strand op en kunnen heerlijk beschut achter een rotspartij genieten van de felle zon. Hij staat bijna recht boven ons. Ook hier prachtig strand en er liggen veel grote schelpen.
Om half twee, als we onze broodjes op hebben, gaan we naar het appartement terug. We gaan luisteren naar de afscheidsdienst van de moeder van Dick Westerveld in de "Vaste Burg" in Schiedam. De verbindig is goed en na enkele seconden hoor ik al het bekende orgel uit de kerk waarin ik ben opgegroeid. Een mooie dienst, waarin Dick heel goed en duidelijk spreekt zoals ook Wieke en Marloes, zijn kleindochters doen, ook de kleine Sofie heeft een rol. De lezing en ook de preek gaan over de liefde die in ons hele leven en in alles een rol speelt. En natuurlijk niet alleen bij "Nel en Coen". Hoewel ze altijd pijn had, bleven die twee toch altijd met elkaar optrekken en bedekte de liefde alles.
Na aflop van de dienst zijn we naar een nabij gelegen winkelcentrum gegaan in Guia om wat inkopen te doen voor de komende dagen. Omdat ze geen verse kabeljauw hebben kopen we een pakket met ingevroren visproducten. Ik heb erop gelet dat er geen koppen in zaten.

Wat er wel in zit, kijk op de foto. Een rijk gevulde vissoep is het geworden met een kilo vis en schelpen en tenslotte wat brood erbij. En nu de zon de lucht licht rose kleurt, gaan we eens kijken hoe het met de Nederlandse politiek gaat op het NOS journaal.
Misschien is er morgen geen blog, omdat de kinderen aankomen.
We zien wel.......
Ria en Hans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten