maandag 11 maart 2013

Zondag rustdag


De dag begint met de…….wekker!
Onze keuken waar we ontbijten
We willen graag de kerkdienst van Schiedam meeluisteren, dus moeten we om 8.00 uur opstaan. De computer opstarten en een kwartier later horen we dat er uit Lucas zal worden gepreekt. De eerste van de tien kruiswoorden. Helaas valt tijdens de preek en het gebed, de verbinding enige tijd weg, maar het is toch goed om een kerkdienst mee te maken. Daarna ontbijten we uitgebreid en programmeren de bestemming van vandaag in de tomtom. Het lijkt wat bewolkt als we opstaan maar nu is het weer strak blauw. De reis gaat door de vele bananenplantages langs de kust naar het zuiden. Daar komen we aan in Puerto Naos. Vanwege de zonnebrand kopen we in een “strandwinkeltje” een parasol, krijgen 10% korting  voor een werkelijk mooie en stevige parasol. En dan het strand op.
 
 
 
 
Zwart zand natuurlijk en een woeste zee waarin hier niemand durft te zwemmen. Zoals wel vaker eten we brood, melk en een blikje sardines als middagmaaltijd met als toetje een banaan uit La Palma. En verder een beetje chillen en lezen. De bergen achter Naos zijn erg hoog en makkelijk toegankelijk voor paragliders. Zo zien we af en toe wel zo’n 15 mensen in de lucht aan een parachute hangen, zitten of liggen (in een zak).
 
 
De vriendelijkheid bij de bediening in restaurantjes op dit eiland laat wel wat te wensen over. De obers zeggen weinig en zetten je eten met een mandje voor brood, messen en vorken bij je op tafel en dan zoek je zelf maar uit wat van je gading is. Het eten en de drankjes zijn echter prima en de prijs is laag. En daarom krijgen ze van ons toch fooi. 
Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons dorpje, kopen wat kaarten en gaan ze op het strand voor ons appartement schrijven. Heerlijk relaxen op de zondag.
Het is echt vakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten