vrijdag 8 maart 2013

La Palma maart 2013

Canarisch eiland in de Atlantische oceaan
De reis naar La Palma begint al vroeg in de morgen van 8 maart. Om 3.00 uur gaat de wekker en om  4.30 uur is de auto ingeleverd en staan de koffers op de band richting vliegtuig. Als het vliegtuig vanaf de Polderbaan vertrekt, zegt de piloot dat er tegenwind is en we nu 6 uur gaan vliegen. Gelukkig is het rustig in het vliegtuig en is de landing op een bewolkt Palma ook voorbeeldig. We hebben de koffers en halen onze auto bij Herz op. Het duurt even maar dan hebben we een C3 van Citroen. Een fijne auto die ons probleemloos door de bergen op dit eiland loodst. Als we wat hoger komen, gaan we de wolken in en zitten we dus in een dikke mist. Het bli jft wel droog en aan de andere kant van het eiland is het een stuk lichter. Het is bij elkaar wel een uurtje rijden maar we zien al veel natuurschoon. Natuurlijk de bergen, maar ook bos en bananenplantages, prachtige uitzichten en ook gezellige terrasjes en winkeltjes.
Uitzicht uit apartement
Na wat zoeken en vragen komen we eindelijk bij ene Maria die in de buurt van ons apartement de straat loopt te soppen. Dat is nodig omdat de afgelopen nacht de zee over de "boulevard" is gekomen en het water de straten is ingelopen. Enfin, we bekijken het apartement en het moet direct handje contandje betaald worden. Na wat geschreeuw naar de buurman door Maria, krijgen we de code voor internet, dus hield niets ons meer tegen om op het strand te gaan zitten om te lunchen.
Zwart zandstrand met heel veel aangespoeld hout




Hoewel het nog steeds wel bewolkt is, kun je toch heel lekker op het strand liggen in je zwempak. Ik ben zelfs nog tot boven m'n knieën in zee geweest. Aan het eind van de middag moeten er natuurlijk wat boodschappen worden gedaan en zijn we op een terrasje aan zee lekker vis gaan eten.
Thuisgekomen blijken we toch al aardig gekleurd te zijn van zo'n middagje. Het belooft dus nog wel wat te worden hier in Puete de Tazacorte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten