dinsdag 12 maart 2013

Vruchten


Vandaag een kort verhaal omdat we vanavond zoveel te doen hadden dat we pas om elf uur nederlandse tijd aan de “blog” kunnen beginnen.
We zijn vanmorgen nog maar net wakker als een luid schreeuwende “Mama Maria” beneden aan de deur staat. Ze kent geen woord engels en wij bijna geen woord spaans. Ik begrijp dat ze het goed op de heupen heeft, dus doe ik de deur open. Binnen een mum van tijd staat ze boven met een zak vol bananen en avocado’s. "Voor jullie", zo begrijp ik en weg is ze weer. Ontzettend aardig en die bananen komen wel op maar zeven grote avocado’s? Toch lief van haar.

Heel de dag hebben we aan het strand doorgebracht. Zwemmen in zee, naar de golven kijken, lezen en paragliders spotten die een stukje verder op het strand, na een 45 minuten in de lucht te hebben gehangen, landen.



Vanmiddag staat het bananenmuseum op de rol. Het is open vanaf vier uur staat er in het blauwe boekje. Nou mooi niet, alleen ’s morgens.
Wel zien we nog weer een honderden hectaren grote bananenplantage.
Ook een prachtige mangoboom met een heleboel vruchten in de top. En natuurlijk ook bomen vol met avocado's (de eerste twee zijn trouwens op). 

De avond besluiten we met zeevruchten. Na een 45 minuten wachten weten de obers van een restaurantje in de buurt voor ons een heerlijke paella te regelen bij de koks. Onverwacht (want we hadden al wat anders besteld) en heerlijk.

Een leuke dag, vol tropische verrassingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
P.S. Heeft iemand al eens een keukenrol doorgezaagd met een broodmes omdat het toiletpapier op was? Het werkt uitstekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten