donderdag 2 mei 2013

Schelpen en ijsjes.

Woensdag.

Er zijn zoveel grote schelpen te vinden op dat speciale stukje strand van Albufeira dat we daar graag nog een keer naar toe gaan met de emmers en de scheppen. Het wordt steeds warmer en er moet zelfs een parasol aan te pas komen. Vele kilo's aan schelpen staan klaar om overgevlogen te worden naar Holland. Hoe dat allemaal mee moet zal nog een grote strijd kosten. Hoewel de zee nog heel koud is, proberen de meesten van ons toch wel even hoe het voelt.

De picknick aan het strand is zeer uitgebreid, met broodjes vis in tomatensaus en kostelijke chocoladepasta. In de leuke winkeltjes mogen de kinderen allemaal een armbandje van Portugese huisvlijt uitzoeken en dan beklimmen we met veel gezucht en gesteun de heuvel naar de parkeerplaats. 

's Avonds gaat de tocht weer dezelfde kant op. We gaan uit eten in Albufeira. Op een dakterras van een restaurant gaat de vis, de kipfilet en de steak er lekker in. Er staat zelfs Sangria op tafel!
Het is al wat fris, maar toch zoeken we allemaal een lekker ijsje uit en likken dat lekker op aan het dorpsplein met uitzicht op de "stappende" Engelse meisjes die zich eens lekker opgedoft hebben voor deze speciale avond van Laborday.

 

Donderdag.

Het strandje dichtbij ons vakantiepark heeft heerlijke klimrotsen die we eigenlijk nóg eens willen proberen. Met stevige schoentjes aan lukt dat prima en we kunnen van het ene strandje zomaar via de glibberige rotsen naar een ander verlaten strandje klauteren.



Onderweg zien we hagedissen, aalscholvers, witte reigers en zeekomkommers. Dan nog even kijken of er op de plek van de schat misschien nóg een schat ligt, maar nee, zoveel geluk hebben we vandaag niet.
Oma bakt pannenkoeken voor tussen de middag en gaat wat eerder van het strand weg om een grote stapel te gaan maken. Lekker buiten kunnen we smullen tot we niets meer lusten.
De kleinkinderen gaan spelen aan de rand van het koude zwembad maar de stoere jongen glijdt uit en komt met kleren en al in het water terecht. Zijn zus doet haar t-shirt uit en gaat in bikini het bad in. Dan kan de stoere jongern niet achterblijven en gaat zijn zus achterna. Wat is dat heerlijk! Het wordt dikke pret in het water, vooral als er ook nog twee plastic waterflessen aan te pas komen, die eerst 'bommen' en dan weer 'speedboten' zijn. Er zijn ook al vele 'kinderen verdronken' in de vorm van blaadjes en papiertjes die in het 2.00 m bad onder water geduwd worden.
Dan heeft opa nog een verrassing. Hij legt echte schildersspullen neer op een groot kleed in de tuin. We mogen vna groot tot klein kiezen welke maat canvas schilderdoeken we willen hebben en hij heeft een heleboel kleuren verf in mooie volle tubes en veel soorten kwasten. Met een echt palet en schoteltjes om te mengen gaan we aan de slag. Een krokodil met enge zwarte tanden die we in de Zoomarine gezien hebben en een krokodil in het avondrood en een Nijntje in Picassostijl en een lieflijk bostafereeltje met waterval en een zeegezicht. Het resultaat van geconcentreerd artistiek bezig zijn in de brandende zon van Guia.
Omdat het de laatste avond is moeten we beslist nog even naar de Nike Outlet Factory om goedkope sportkleding te scoren. Het kleine zusje gebruikt die tijd om van het ene naar het andere hobbelapparaat te rennen en ondertussen maakt ze haar broekje vol en niet meer alleen haar broekje.
Bij de grote supersupermarkt kopen we spareribs en muffins en een extra reistas voor de extra kilo's bagage die we het vliegtuig in moeten krijgen.
De maaltijd maken we van de restjes die nog in de kasten in de keuken staan en we smullen weer heerlijk van al dat lekkers dat met een grote efficiency op tafel wordt getoverd.
Dan nu gauw in bad en in bed, want we mogen morgen nog tot vier uur 's middags in ons huisje blijven en daar gaan we zeker van profiteren om nog heel veel leuke dingen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten